Voorkomen is beter dan genezen!

Daarom zetten we ons bij Dentiris in voor preventie, dus het voorkomen van mondziektes. Voor een gezonde mond is het heel belangrijk dat bacteriën geen kans krijgen toe te slaan. Daar heb jij een rol in door je mond goed schoon te houden. Door je tanden te poetsen, ook tussen de tanden en kiezen. En de tandarts, de preventie-assistent en de mondhygiënist helpen jou daarbij. Met enige regelmaat kijken we tussen de kiezen en onder de vullingen d.m.v. röntgenfoto’s. Zo wordt in een vroeg stadium tandbederf (een gaatje) te lijf gegaan en grotere schade bestreden.

Een gezonde mond is de poort naar een gezond lijf!

De meest voorkomende behandelingen & prijzen

Periodieke controle

Dentiris heeft als doel jouw mond gezond te krijgen en te houden!  Om dit te bereiken is het van groot belang om regelmatig je mond en gebit te laten checken bij de tandarts. Hoe vaak verschilt per persoon, meestal is dit elke 6 maanden.

Behandeling bij de preventie-assistent

De preventie-assistenten zijn een spil tussen de tandarts en mondhygiëniste. Zij zijn ervoor opgeleid het gedeelte boven het tandvlees te reinigen en je tips te geven hoe je je mond gezond kunt houden. Preventie-assistentes zijn er voor beginnende tandvlees aandoeningen. Zijn er problemen dieper onder het tandvlees dan word je verwezen naar de mondhygiënist. De preventie-assistentes kunnen ook bij kinderen de “grote mensen kiezen” sealen, controlefoto’s maken en afdrukken nemen.

Behandeling bij mondhygiënist

Als bacteriën en tandsteen onder het tandvlees zitten, kan je het zelf niet meer wegpoetsen. Je kunt namelijk niet met je tandenborstel onder het tandvlees. Als bacteriën daar blijven zitten kan er parodontitis ontstaan.

De mondhygiënist zorgt ervoor dat de schadelijke bacteriën onder het tandvlees vandaan gehaald worden, zodat je zelf dagelijks je mond weer goed kunt schoonhouden.
Als je parodontitis hebt is het zeer aan te raden om vaker per jaar naar de mondhygiënist te gaan. Hoe vaak is afhankelijk van de ernst.

Parodontitis zorgt ervoor dat het kaakbot oplost en dat tanden en kiezen los gaan staan. Ook kan parodontitis een vieze mondgeur of smaak geven.
Parodontitis heeft ook een relatie met verschillende ziektes als o.a. hart- en vaatziekten, diabetes, vroeggeboorte, impotentie.

Vullingen

Als kiezen tandbederf (een gaatje) hebben dan kan dit proces gestopt worden door de bacteriën weg te halen. De ruimte die dan is ontstaan wordt weer opgevuld met een vulling.
Bij Dentiris worden alleen witte vullingen gelegd van composiet of glassionomeer.

Wortelkanaalbehandeling

Als bacteriën te lang in een tand of kies blijven zitten dan kunnen deze naar de zenuw gaan. De zenuw raakt dan ontstoken. Deze zenuw moet dan verwijderd worden. Dit doen we met een wortelkanaalbehandeling. De zenuw zit in een zenuw- of wortelkanaal. Als de zenuw verwijderd is en de zenuwkanalen schoon gemaakt zijn, dan worden de zenuwkanalen weer opgevuld met een vulling.

Kronen en bruggen

Als jouw eigen kiezen en tanden niet meer goed werken kunnen er kronen en/of bruggen geplaatst worden. Ze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van tanden en kiezen.

Bij deze behandeling wordt er ruimte gemaakt voor de koon en vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van de tand(en). Deze gaat naar het tandtechnisch laboratorium in de regio waar wij mee samenwerken. Daar wordt de kroon/brug in de gewenste vorm en kleur gemaakt. Na een aantal weken kan de kroon/brug geplaatst worden.

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangers voor tanden of kiezen. Het zijn kapjes van metaal en/of porselein die precies passen over afgeslepen tanden of kiezen. Het kapje zit op de tanden of kiezen vastgelijmd. Door het gebruik van keramische materialen bij kronen en bruggen geeft het een natuurlijke en levendige uitstraling.

Informatiefolders